Förrätt 5

Toast skagen
4 portioner
2 skivor rostat bröd (delade tvärs över på mitten)

Rökröra:
2 dl creme fraiche
1 bruk färdigskalade räkor
Lite dill

Dekorera med salladsblad, stenbitsrom och citron.

Huvudrätt 3

Färsk torsk i musselsås
4 portioner
4 färska torskfileer
1 burk musslor
1 påse fryst nypotatis
2 morötter
1 paket salladslök
1 paket sockerärtor

Såsen
Spadet från musslorna
3 dl grädde
1 dl vitt vin
½ hackad lök

Ångkok fisken, kok potatisarna, stek upp grönsakerna och servera med såsen och kalla musslor.

Huvudrätt 2

Rökig chili con carne
4 portioner
400 g nötfärs
3 kabanoss korvar
1 burk kidneybönor
1 burk vita bönor i tomatsås
1 burk krossade tomater
2 lök
½ grön paprika
½ röd paprika
2 tsk chilipulver
2 tsk garlic chili sauce

Fräs upp grönsaker, kött och korv, blanda sedan i bönor och tomat. Tillsätt kryddor och sås.

Lunch 2

Smörgåstårta
4 portioner
9 skivor landgångsbröd

Fyllning 1 - Tonfiskröra:
3 dl gräddfil/creme fraiche
1 dl majonäs
2 burkar tonfisk
½ lök

Fyllning 2 - Räkröra:
2 dl gräddfil/creme fraiche
1 dl majonäs
1 burk färdigskalade räkor
½ lök

Blanda ihop rörorna och bre ut på brödet i två olika lager. Innan du dekorerar tårtan - bre majonäs över och runt hela. Fyll sedan på med t.ex. stenbitsrom, ägg, dill, citron och gurka längs kanterna.

Förrätt 4

Cowboy soppa
4 portioner
3 potatisar
1 morot
1 lök
100 g nötfärs
½ l köttbuljong
1 msk paprikapulver

Riv potatis, morot och lök på rivjärn. Fräs upp köttfärs och lök. Häll i buljong och paprika pulvet. Sedan morot och potatisen.

Lunch 1

Stark rostbiffsallad
4 portioner
1 kruka koriander
200 g ruccola
2 paprikor (önskad färg)
200 g stekt svamp
400 g rostbiff
2 dl creme fraiche
Sambal oelek
Soja
Olivolja

Skär ner alla grönsaker i en stor skål och blanda med olivolja, soja, salt och peppar efter egen smak.
Skär rostbiffen i strimlor och blanda sedan med creme fraichen och sambal oelek (också där efter egen smak). Toppa Rostbiffsröran ovanpå salladen till servering.

Förrätt 3

Sushi
4 portioner (cirka 5 bitar var)
Sushiris

5 dl  sushiris 
6 dl vatten 
3 msk ris vinäger
Skälj riset tills vattnet är klart.
Låt riset koka upp och låt det sedan stå och sjuda i 15-20 minuter. Ta sedan av det från platten och låt stå i 10-15 minuter. Låt locket vara på under hela tiden.
Sprid ut riset på t.ex. en plåt och blanda ner vinägern. Låt riset svalna innan du börjar använda det.

Använd önskat innehåll.
Exempel: Lax, crapsticks, räkor, avokado, gurka, morot.
En klick philadelphia gör det krämigare.

Förrätt 2

Avokado/kräftröra
4 portioner
4 avokado
2 burkar kräftstjärtar
2 dl creme fraiche
Dill

Dela alla avokados på mitten och gröp ur de. Glöm inte att spara skalen!
Mosa avokadon och blanda med creme fraichen och grovhackade kräftstjärtar. Spara några kräftstjärtar till dekoration. Smaksätt röran med salt och peppar.
När röran är klar så fyller du upp avokado skalen och dekorerar med kräftstjärtar och dill.

Huvudrätt 1

Thai/Kyckling grön curry soppa
4 portioner:
2 burkar kokosmjölk
4 kycklingfileer
1 morot
1 paprika (valfri färg)
1 lök
2 msk grön currypasta (efter smak)
2 tsk krossade limeblad

Stek först upp kycklingen i mindre bitar, tillsett sedan alla skurna grönsaker. Sist häller du i kokosmjölken och smaksätter med currypastan och limeblad. Vid servering kan man även smaksätta mer med soja/chilisås/annan stark sås om det önskas.

Förrätt 1

Rösti
För 4 portioner:
4 normal stora potatisar
Riv potatisarna, fördela de sedan i 4 lika stora "plättar". Stek upp i stekpanna.
Tillbehör:
Stenbitsrom
Rödlök
Creme fraiche
Dill

Kokbok

Hej! Nu har vi, efter att ha bytt projektarbete 2 gånger, bestämt oss för att göra en kokbok. Det känns bra och kul. Jag tycker det är riktigt roligt att laga mat!
Just nu håller vi på att knåpa ihop alla recepten och ta bilder. Vi tänkte ha 5 förrätter, 5 huvudrätter, 5 efterrätter och 5 luncher.
Jag och Emilia har delat upp det, så jag står för alla förrätter, 3 huvudrätter och 2 luncher. Emilia står då för andra hälften av recepten.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0